Saturday, February 2, 2008

Oaxaca


Taistelu jatkuu...


Nyt ollaan oltu viikko Oaxacassa.

Niille, jotka eivat tieda Oaxacan poliittisesta tilanteesta: toukokuussa 2006 opettajien ammattiliitto meni lakkoon vaatimuksinaan mm. parempia resursseja koululaisille, aamupalaa, kenkia, kirjoja seka parempaa palkkaa. Valtava maara oaxacalaisia tukivat opettajien aloittamaa yhteiskunnallista liiketta. Hallitus vastasi vakivallalla ja repressiolla. Syntyi APPO, la Asamblea Popular de los pueblos de Oaxaca, jonka paavaatimus oli Oaxacan kuvernoorin Ulises Ruizin eroaminen. Hallitus on yrittanyt tukahduttaa liiketta tappamalla, kiduttamalla ja vangitsemalla ihmisia. Tama oli tosi tiivistetysti kerrottu, lisaa voi lukea vaikka http://www.asambleapopulardeoaxaca.com/ .


Viikossa ollaan saatu tietoa hirveasti: lukemalla, kyselemalla, tapaamalla paikallisia aktivisteja ja katutaiteilijoita. Hirvittavinta on se, etta taalla voisi kierrella turistina nakematta mitaan, tietamatta mitaan koko poliittisesta tilanteesta. Graffitit ja poliittiset tekstit on peitetty rakennusten seinilta, usein eri varilla kuin rakennuksen pohjamaali, minka johdosta koko kaupunki nayttaa "sensuroidulta".


Pari paivaa sitten taalla tapettiin poliisipaallikko. Heti alkoi syytokset APPO:n tai EPR:n

osallisuudesta. Todennakoisesti hallitus oli itse suunnittelut koko jutun: nain voidaan oikeuttaa repression lisaaminen!

Tanaan on neljalta APPOn naisten mielenosoitus.








Poliisi valvoo

Nama hotellityontekijat ovat olleet lakossa 8 kuukautta!

No comments: